UURREGELING

• Voormiddag

De lessen starten om 8.40 uur.

Er is ochtendtoezicht vanaf 8.10 uur op de grote speelplaats (ook voor de kleuters!). Vanaf 8.25 komt een kleuterjuf de kleuters daar ophalen.

Voordien worden leerlingen opgevangen in de gemeentelijke opvangdienst ‘Dolfijn’. Vóór 8.10 uur is er geen toezicht en verwachten we nog geen leerlingen op school.

• Middag

Op woensdag eindigen de lessen om 11.25 uur.

Op andere dagen begint de middagpauze om 11.50 uur en eindigt om 13.05uur.
De leerlingen die op school blijven eten gaan dan naar de refter en hebben nadien speeltijd.
De leerlingen die naar huis gaan eten verwachten we ten vroegste terug vanaf 12.40 uur.

• Namiddag

De lessen starten om 13.05 uur en eindigen om 15.50 uur.
Op vrijdag eindigen de lessen om 15 uur.

• Avondtoezicht

Op maandag, dinsdag en donderdag is er nabewaking in de school tot 16.20 uur.
Op woensdag is er toezicht tot 11.55 uur en op vrijdag tot 15.30 uur.
Wanneer uw werkuren niet overeenstemmen met deze regeling, dan kan u een beroep doen op de gemeentelijke opvangdienst 'Dolfijn'. Met hen hebben wij een overeenkomst omtrent het halen en brengen van onze leerlingen. Een foldertje over  hun werking kan u op school bekomen of op het gemeentehuis.
Gemeentelijke opvangdienst 'Dolfijn'  coördinatrice Myriam Lanens 03/410 03 50 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

REFTER, DRANK EN TUSSENDOORTJES

Op onze school wordt niet gesnoept en enkel water of melk gedronken.

Tussendoortjes : tijdens de voormiddagpauze enkel fruit of groente.

tijdens de namiddagpauze enkel droge koek, fruit, groente                                                     of een boterham.

Onze leerlingen kunnen hun meegebracht lunchpakket en drankje (water of melk)gebruiken in onze refter.

Wie 's middags op school water of gesubsidieerde melk wenst te kopen kan dit tegen de prijs van 0,35 cent per flesje. De onkosten worden gefactureerd.

ACTIVITEITEN

• Turnen: een turnzakje met turnpantoffels, een zwart broekje en een wit t-shirt. Zorg ervoor dat overal je naam op staat!
  • Zwemmen: op donderdag om de twee weken wordt er gezwommen in het zwembad van Nijlen.
    Alle data kan je terugvinden op onze kalender.
    De kleuters van de derde kleuterklas krijgen watergewenning.
    De zwemles wordt gegeven door een deskundige zwemjuf.
    Een zwembeurt kost € 2. Dit bedrag wordt gefactureerd, behalve voor kleuters en leerlingen van het zesde leerjaar: zij zwemmen gratis.

INFOAVOND

Op de eerste donderdag van september verwachten we alle ouders op onze jaarlijke infoavond. U krijgt die avond uitleg over de werking in de klas, de leermethoden en een aantal klasafspraken worden toegelicht.

Voor de kleuterafdeling start de info-avond om 18u00.

Voor de lagere afdeling start de info-avond om 19u00.

RAPPORTEN

Vier keer per schooljaar krijgen de leerlingen (L2, L3, L4, L5 en L6) een rapport. De leerlingen van het eerste leerjaar krijgen elke maand een vorderingsrapport.
De data kan je terugvinden op onze kalender.
Het rapport wordt door de ouders ondertekend en weer meegegeven naar school.

OUDERCONTACTEN

Vier keer per schooljaar wordt een oudercontact georganiseerd. Bij een oudercontact op vraag ontvangt u een individuele uitnodiging.
De data kan je terugvinden op onze kalender

Voor de ouders van K3 wordt, in samenwerking met het CLB, een infoavond over leerrijpheid georganiseerd. Tijdens die avond wordt uitgelegd aan welke voorwaarden een kleuter van de derde kleuterklas moet voldoen om goed voorbereid te starten in het eerste leerjaar. De datum wordt u later meegedeeld.

Gids voor ouders met kinderen in het basisonderwijs

Vragen en antwoorden over rechten en plichten van ouders en leerlingen in het basisonderwijs
Agentschap voor Onderwijsdiensten